Nogle sikrer at sitet virker, mens andre samler statistik ind til forbedring af din brugeroplevelse. Hvis du klikker videre, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her
På udvalgte dage tilbyder Dragør Turistkontor/Besøgscenter byvandringer, der er gratis, når billetten til Dragør Museum er betalt.
Ring til Dragør Besøgscenter på 3010 8863 eller skriv til visitorcenter@museumamager.dk for mere information.
Følgende byvandringer bliver tilbudt i løbet af sæsonen
Dragør – kort fortalt
Det idylliske Dragør rummer så mange spændende historier, så vi ikke kan nå at fortælle det hele, men på lidt under en time, får du højdepunkterne fra flere hundrede år. Vi fortæller om sildemarkederne, der skabte byen og om søfartsbyen, hvor stort set alle levede af de maritime erhverv. Undervejs giver vi tips til, hvad du kan opleve på Dragør Museum, hvor entrebilletten er med i prisen for byvandringen. Varighed 45. min
Dragørs maritime historie
En tur hvor vi gør meget ud af havnen og dens historie, men også fortællingen om, hvordan de maritime erhverv prægede byen gennem tiden. ca. 60 min.
Danmarks mest velbevarede by
Historien om Dragørs byggeskik og byplan og arbejdet med at bevare byens helhed. På denne tur kan man trække linjer tilbage til middelalderens sildemarkeder og om grundlaget for det Dragør, vi kender i dag. Der er også plads til at pege på de detaljer og enkeltheder, der gør Dragør enestående. ca. 60 min.
På flugt fra krigen
Om de danske jøders flugt gennem Dragør og videre til Sverige i 1943. På turen også lidt om Dragørfortet og Dragør under englandskrigene i begyndelsen af 1800-tallet. ca. 60 min.
Skipperskrøner og skæbnefortællinger
En tur hvor vi fortæller både anekdoter og sandfærdige historier fra søfartsbyen Dragør. Deltagerne får mulighed for at gætte på, hvilke historier der holder vand – og hvilke, der er en and. ca. 60 min.
Sommerbyen Dragør
Vi fortæller om Dragørs tid som landliggerby og om de mange kunstnere, der fandt et fristed her. På denne tur kan der lægges et lille besøg i Mølsteds Atelier. ca. 60 min.
Gadenavne i Dragør
I Dragørs gader gemmer der sig masser af historier. Selv gadernes navne er en historie i sig selv. Hvorfor hedder det Zytfensgade, Bjergerlav eller Blegerstræde? Har der været slagsmål i Kampensgade og hvem var Trein Jylmann og Neel, der gav navn til Neels Torv? Få historien, mens vi går på opdagelse i Dragørs labyrintiske gader. ca. 60 min.
På tur med Trein og Theis
En tur gennem Dragørs gader i børnehøjde, hvor vi fortæller om, hvordan det var at være barn i en søfartsby. I år kan et par af Tidsrejsens locations fint indgå på turen. ca. 60 min.
Cykelture er et nyt tilbud for Dragørs gæster i år. Et par gange i sommerens løb inviterer vi på en lidt længere tur rundt i kommunen på to hjul – med vores nye turistcykel i spidsen. Det understøtter Dragør Kommunes intention om at ”fordele” turisterne lidt bedre. Der bliver lavet et eller flere ruteforslag. ca. 60 min.